Top 3 gaming muse i 2019

Det er svært i dag at finde et sted på nettet hvor man finder den test af gaming muse der er mest troværdig. Når man søger på nettet for at lede efter test af gaming muse, kommer der 17 forskellige test op, som oftest siger noget vidt forskelligt. Der er dog få steder hvor der nævnes det samme, så i dette indlæg vil vi prøve at samle det meste af det sammen. Vi mener ud fra alle de test der nu engang er, at vi kan fortælle jer hvilke tre gaming muse der på nuværende tidspunkt er de bedste.

Bedste gamer mus 2019

1. SteelSeries Rival 600:

Det er svært at komme uden om SteelSeries Rival 600 modellen som for SteelSeries er den mus der levere bedst.

Det er en mus der formår at være i top 3 i alle de test der er foretaget stort set hver gang og derfor mener vi at vi kan konkludere at det på nuværende tidspunkt er den bedste mus.

For at forklare lidt mere uddybende om SteelSeries Rival 600, så er det en mus der levere 12,000 dpi, 350 ips og kommer med en justerbar vægt i siderne, hvor det er muligt at justere med op til 4 gram.

Den kommer med 7 justerbare knapper og med et RGB lyssystem som gør hele oplevelsen lidt federe.

steelSeries-rival-600

Logitech Proteus Spectrum G502

2. Logitech G502 Proteus Spectrum:

Logitech G502 er en af de muse som menes at være flagskibet for kreationer af gaming muse. Flere professionelle gamere har brugt den og der er kun kommet rosende ord med på vejen.

Det er en mus som er i samme situation som den ovennævnte mus. Logitech G502 Proteus Spectrum, er en mus der konstant befinder sig i toppen af enhver test af gaming muse. Det er en mus der kommer med en dpi mulighed fra 200 – 12.000 og har 11 programmerbare knapper.

Yderligere medfølger der justerbare vægte og et lyssystem der gør det muligt at gøre musen mere personlig i sin fremtræden.

3. Zowie EC2-A:

Denne gaming mus er der ikke nødvendigvis noget vildt og voldsomt over, men det er en mus der levere på højeste plan når det kommer til FPS-spil. Zowie EC2-A er på nuværende tidspunkt frontløberen når det kommer til gaming muse der passer til FPS-spil.

Der er mange professionelle gamere der benytter sig af denne mus, at det ikke kan tælles på to hænder. En nævneværdig gamer, er Magisk som lige nu folder sig ud for verdensmestrene i CS:GO Astralis.

Magisk spiller på så højt et niveau, at han ved Intel Extreme Masters Season XIII – Katowice Major 2019 modtog MVP ved turneringen. Denne mus er som egnet til dig som skal producere kills i et FPS-spil.

ZOWIE by BenQ EC2-A

Andre nævneværdige gaming muse:

Razer Lancehead Tournament Edition:
Grunden til vi i dag har Razer Lancehead Tournament Edition med, er simpelthen på grund af den indiskutable reaktionstid. Da Logitech kom ud med deres G502 model, havde den en reaktionstid på under et millisekund, hvilket man troede ikke car muligt at starte med. Razer producerede så denne model og med det kom der en mus der var endnu hurtigere end G502’eren. Det er en mus der er udviklet specifikt til turneringsniveau hvilket også er grunden til at vi i dag ser, at flere og flere professionelle gamere anvender denne mus.

Razer DeathAdder Elite:
Denne gaming mus har sine rødder fra sin forgænger ”DeathAdder”. Det var en mus der var banebrydende for hvordan man producerede gaming muse tilbage i 2007. DeathAdder Elite er en forbedret og endnu skarpere version af sin forgænger. Det er en mus som også anvendes af mange professionelle gamere. Selve musen har sin spidskompetencer i FPS-genren og er en mus der levere på alle højeste plan. Det er en mus der kommer med justerbar dpi funktion og den fungerer bedst i nærheden af de 1600 dpi.

Razer Lancehead Tournament Edition
Razer DeathAdder Elite
Razer DeathAdder Elite

Læs eventuelt test af Jyllandsposten

Hvad skal man holde øje med i en gamer mus?

At skulle finde den gamer mus som passer til dig, kan være en stor jungle at finde rundt i. Om du spiller first-person shooter, Third Person shooter, MMORPG eller action-adventure osv. så findes der forskellige muse, som har bedre spidskompetencer til de forskellige genrer. Jeg var selv i den situation at jeg ikke vidst hvilken slags mus jeg skulle bruge. Jeg spiller primært spillede Call of Duty som er et first-person shooter spil. Derfor vil jeg gerne have at min mus skulle indeholde en høj DPI. Reaktionstiden fra min bevægelse med musen skal gerne være hurtigt reagerende.

Hvilke faktorer skal man holde øje med?

En god gamer mus skal gerne indeholde flere forskellige faktorer og kunne levere disse faktorer på et højt plan, da de forskellige spil forlange noget forskelligt. De faktorer man skal holde øje med er:

·    DPI

·    Programmerbare knapper

·    Responstid

·    Sensor

DPI:

Dette er funktion man oftest måler følsomheden af ens mus. Jo høre DPI ens mus har, jo mere følsom er den over for de bevægelser man laver med musen. I de fleste first-person shooter eller third-person shooter spil, er der personlige ændringer af hvordan man spiller i forhold til sensitivity på ens mus. Netop sensitivity har sine fordele og ulemper. Hvis vi tager udgangspunkt i spiller Fortnite, så er der store forskelle på hvad folk foretrækker at spille med hvad angår sensitivity.

Der er de to meget essentielle manøvre i Fortnite. Det at skyde folk og det at kunne bygge for at kunne beskytte sig selv. Ved lav sensitivity vil man have større tilbøjelighed til at kunne ramme sin modstandere. Det vil dog være svære ved en høj sensitivity. Når man bygger, foretrækker mange gerne at have en høj sensitivity. Årsagen er at man gerne på meget få sekunder skal kunne rotere og derfra bygge vægge der beskytter en. Når det kommer til spil som disse, vil en mus med høj DPI være en fordel.

Fortnite har den funktion at man under settings kan redigere i ens sensitivity i forhold til det at bygge, sådan at når man slår bygge funktionen til, så ændre ens sensitivity på musen til det man har sat den til under bygge funktionen. Derfor vil en mus med høj DPI være god til netop disse spil, fordi man har mulighed for at benytte sig af den høje DPI både ved lav sensitivity og høj sensitivity.

Programmerbare knapper:

Vi tager igen udgangspunkt i Fortnite og her er det meget essentielt, at man har mulighed for at have forskellige keybindings, som forbedre ens personlige settings.

Disse knapper gør at man har mulighed for at gøre mere med musen, hvor knapperne sidder tættere og dermed er det en mulighed at formindske ventetiden mellem hver funktion.

Dette kan i sidste ende komme en til fordel, når det som i Fortnite normalt er meget få sekunder der afgøre om man når at bygge den væg der skal beskytte en fra at dø, eller om man får skudt sin modstander inden modstanderen skyder en selv.

Responstid:

Dette er rimelig simpelt. Jo bedre en responstid din mus har, jo mere jævn og præcis føles musens bevægelse over skærmen. Hvad angår responstid, skal man på diverse indpakninger kigger efter hertz eller ”Hz”. En normal kontormus kan administrere op til 125 hertz hvor en gamer mus gerne skal op på minimum 250 hertz, i bedste tilfælde 1000 hertz.

Sensor:

Hvad angår sensoren i musen er det mest almindelig og det som de professionelle gamere anvende en optisk sensor. En laser sensor er egentlig mere præcis og den formår også at levere en hurtigere responstid. Dog ser man stadig at den optiske sensor, er den folk vælger alligevel. De 2 bedste gamer muse i 2019, som er SteelSeries Rival 600 og Logitech G502, har begge optisk sensor i sig.

Så hvilken mus skal jeg vælge?

Det er muligt i dag at få gode gamermuse fra de respektive mærker som anses for at være gamer mærkerne for en ganske fornuftig pris. Tidligere har gode gamermuse kostet over 1000 kroner. I dag er teknologien så fremskreden, at det er muligt at købe gode gamer muse til en fornuftig pris. Det gør det nemmere at udvælge hvilken mus man skal vælge, når man ved hvad for en genre man spiller.

Derudover gå i dybden med, hvad man foretrækker at spille med i forhold til settings. Skal man spille med høj sensitivity i sit spil, vil en mus med høj DPI være en god mulighed fordi man har muligheden for at have en mere præcis mus og skal man spille noget som hvor det ikke kræver den større præcision, så vil en mus med en lavere DPI være nok. Så i sidste er det meget en præference sag om på hvilken måde man som gamer, foretrækker at spille.

Derudover gå i dybden med, hvad man foretrækker at spille med i forhold til settings. Skal man spille med høj sensitivity i sit spil, vil en mus med høj DPI være en god mulighed. Man har muligheden for at have en mere præcis mus og skal man spille noget, hvor det ikke kræver den større præcision, så vil en mus med en lavere DPI være nok. Så i sidste er det meget en præference sag om på hvilken måde man som gamer, foretrækker at spille.

Læs mere om hvilke gaming muse der er populære på markedet her .